Home                       Contact       Aanmelden Nieuwsbrief               InnovationHub

  Plus interview            Passionate People           Blikvangers           Video           Columns
   Innovatie
   Mobiliteit
   Nieuwe Economie
   Nieuw Organiseren

Video


Self driving car ‘Sedric’


De zelfrijdende auto is te bedienen via stembesturing en biedt een groot OLED-scherm waarop via augmented reality informatie over de situatie op de weg wordt gegeven. Volkswagen-ceo Matthias Mueller laat weten dat zijn bedrijf van plan is om de komende jaren miljarden euro’s in de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s te steken, aldus Reuters. Daarbij wil het bedrijf zich gaan richten op de mobiliteit van mensen die geen toegang hebben tot traditionele auto's, zoals kinderen, een groot aantal bejaarden en bijvoorbeeld blinden.
10-03-2017

Zelfrijdende koffer


Gita is een intelligent voertuig met een communicatieve persoonlijkheid, die zijn eigenaar moet helpen met het transporteren van bagage en andere lasten, zegt Jeffrey Schnapp, chief executive van Piaggio Fast Forward. Gita kan een last van ongeveer vijftien kilogram dragen en kan een maximumsnelheid van ongeveer 30 kilometer per uur halen, waardoor het voertuig perfect in staat zijn zijn eigenaar te volgen. Zonder de last van bagage zou de mens zich veel vlotter kunnen verplaatsen. Omdat de zorg over die last door Gita wordt overgenomen, zorgt het voertuig ervoor dat zijn eigenaar van een veel grotere bewegingsvrijheid kan genieten. Gita leert om zijn eigenaar te volgen, maar kan zich ook autonoom verplaatsen.
01-03-2017

Ioniqa Technologies zet in op chemische PET-recycling


Ioniqa, een spin-off van de TU Eindhoven, gaat haar gepatenteerde technologie opschalen waarmee gekleurd PET (polyethyleentereftalaat) volledig en betaalbaar gerecycled kan worden. Kleurloos PET kon al volledig hergebruikt worden, maar het grootste deel van de wereldwijde PET-productie van 50 miljoen ton, is gekleurd en daarvan verdwijnt een groot deel na gebruik in de verbrandingsoven. Daar kan nu verandering in komen.
10-02-2017

Crystal House


‘Crystal House‘ PC Hooftstraat Amsterdam. De bestaande negentiende-eeuwse bakstenen gevel wordt daar vervangen door een nagenoeg identieke façade, maar dan gemaakt van uit helder transparante blokken die met uv-hardende lijm worden gelijmd tot ‘metselwerk’. Het ontwerp is van Architectenbureau MVRDV, de engineering ligt in handen van ABT. ’Uitgangspunt van het ontwerp van dit ‘Crystal House’ was dat de uitstraling moet passen bij gerenommeerde modehuizen als Prada, Dior en Chanel.
09-12-2016

Grootste zonnedak opgeleverd


De daken van twee sporthallen van sportcomplex De Rietlanden in Lelystad zijn afgelopen zomer voorzien van 1410 zonnepanelen in een oost-west opstelling, goed voor ruim 310 megawattuur per jaar.
De opgewekte elektriciteit wordt aangewend voor o.a. de verlichting van het sportcomplex, dat daarmee ‘stroomneutraal’ is geworden. Zodra meer elektriciteit wordt opgewekt dan benodigd, dan wordt dit aangewend door de naburige scholengemeenschap.

09-11-2016

Draadloos laadpunt voor elektrische fietsen


Elektrische fietsen draadloos laden met zonnestroom
De elektrische onderzoeksfiets is uitgerust met een dubbele standaard met een kleine spoel. De fiets kan bij het oplaadstation op de standaard worden geparkeerd op een magnetische tegel. Via de spoel wordt de fiets direct opgeladen. De gebruiker van de fiets kan de laadstatus volgen via een ingebouwd scherm op het station of op zijn of haar mobiel. Het draadloos laden duurt niet langer of korter dan ‘gewoon’ laden van elektrische fietsen.

19-10-2016

How to give the perfect pitch


Watch this video and know how to build your pitch, step by step. David Beckett
1 How to Prepare
2 Communicating with your audience
3 Open your Pitch Like a
4 How to Structure your pitch
5 How to End With A Bang
6 How to Manage Your Nerves
7 How to Stand out
8 The Importance of Time


28-09-2016

Nederlandse bossen leveren biomassa voor duurzame energie


In Nederland zijn al tientallen biomassa installaties die gebruik maken van biomassa uit Nederlands bos. De Algemene Vereniging Inlands Hout laat zien dat het gebruik van biomassa uit de Nederlandse bossen op een duurzame manier gebeurt.

20-09-2016

Black Bear produceert carbon black uit oude autobanden


Het zwarte poeder wordt als ingrediënt gebruikt voor het maken van autobanden, rubber, coatings en inkt. Het traditionele productieproces van de koolstof, waarbij aardolie gedeeltelijk verbrand wordt, is energie-intensief en vervuilend. Doordat Black Bear het zwartsel terugwint, bespaart de fabriek jaarlijks ruim 20.000 ton CO2. En dat levert ook nog energie op.

20-09-2016

This company is building houses from old plastic


New Zealand-based inventor and engineer Peter Lewis wanted to give used plastic a permanent purpose.

12-08-2016

Zwitserse studenten laten robots tafelvoetballen


Een camera onder de transparante tafel registreert 300 keer per seconde waar de bal zich bevindt. De robot gebruikt motoren. Nu speelt de robot nog tegen een mens, maar binnenkort willen de ontwikkelaars het ook mogelijk maken dat twee robots tegen elkaar spelen.

23-07-2016

Bill Gross: vijf belangrijke succes factoren voor startups


Bill Gross heeft veel startups opgericht. Hij is nieuwsgierig waarom sommige startups succesvol zijn en anderen niet. Hij verzamelde gegevens van honderden bedrijven, en analyseerde vijf belangrijke factoren voor het opstarten van een succesvolle startup.
1. Timing
2. Team / Uitvoering
3. Idea
4. Business Model
5. Financiering


30-06-2016

SpeedComfort winnaar van "Groenste idee van Nederland"


De SpeedComfort is een kastje dat met magneten onder een radiator van de centrale verwarming wordt geklikt. In het kastje zitten kleine ventilatoren, die zorgen dat de warmte uit de radiator versneld en gelijkmatiger in de ruimte wordt verspreid. Dan wordt voorkomen dat de warmte voornamelijk tegen het plafond blijft hangen . En kan de thermostaat omlaag. Een uniek Nederlands product, met fluisterstille ventilatoren, een superzuinige voeding (16 cent stroom per jaar). De behuizing is biobased en biodegradable, onderdelen komen uit Europa en hij wordt in Barneveld in elkaar gezet, door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

15-06-2016

Designstoel Flax-chair van vlas


Designstoel Flax-chair heeft geen enkel snijverlies. Wie goed naar de poten van deze Flax chair kijkt, herkent daarin precies de restvorm die overblijft als je uit een rechthoek het zitvlak en de rugleuning snijdt. Voor de stoel van vlas gaat Christien Meindertsma analytisch te werk zo dook ze diep in de vlasvezels en hun eigenschappen. Het resultaat is de Flax chair, gemaakt uit niets meer dan een rechthoekige lap vlas, een laag wol en biohars PLA. Met een warme pers vorm je uit de dubbelgevouwen rechthoek een kuipstoeltje, de snijresten perst Enkev tot poten.

14-06-2016

Innovatieprijs voor slim ESP remsysteem


De Nederlandse ingenieur Anton van Zanten (75) heeft een innovatieprijs gewonnen voor zijn uitvinding van het Elektronische Stabiliteits Programma. Dit elektronische systeem helpt voorkomen dat bestuurders de controle over hun auto verliezen als deze tijdens een bruuske manoeuvre in een slip raakt. Hierdoor blijft de auto bestuurbaar en staat ook sneller stil. ESP zou volgens ontwikkelaar Bosch in Europa 8.500 levens hebben gered en heeft daarmee een bijna net zo grote bijdrage aan de verkeersveiligheid geleverd als de autogordel en de airbag. Van Zanten verwierf 180 octrooien, waarvan 38 op het gebied van de rijveiligheid. In 1995 werd ESP voor het eerst toegepast in het vlaggenschip van Mercedes, de S600. Inmiddels vormt ESP ook de basis van nieuwe systemen om de rijveiligheid te bevorderen, zoals het ‘noodstop-remsysteem’, en de rijstrookassistent die de auto binnen de witte lijnen houdt.
10-06-2016

Drone Entertainment Show


De twintig Sky Magic drones zijn uitgerust met 16.500 leds en dansen op de maat van traditionele Japanse shamisenmuziek. Na zonsondergang aan de voet van Mount Fuji.
Creative Director by TSUYOSHI TAKASHIRO
Film Director by SHU SHINKAWA


   Duurzaam Dossier
   In Beeld
   Innovatie Modellen

  Plusbusiness.nl
  Over Plusbusiness.nl
  InnovationHub
  Contact
  Redactie
  Uitgever
  Nettiquette
  Disclaimer
  Persberichten
  Vrijwilligers


  Specials
  Leestafel
  Zeven wetten voor
    innovatie

  Bachelor Master Prijs
  Rondetafelgesprek
  Rondvraag


  Tools
  Kaizen
  Milieubarometer
  Ladder van Lansink
  Innovatiestijlquiz


  Infographics
  Kritieke grondstoffen
  Global resources stock
    check

  Human Development
    Index

  Kondratieff-golven
  Toekomstige
    technologische
    ontwikkelingen

  Ellen MacArthur
  Categorieën
  Innovatie
  Mobiliteit
  Nieuwe Economie
  Nieuw Organiseren
  Passionate People
  Blikvangers
  Video
  Duurzaam Dossier
  In Beeld
  Innovatie Modellen
  3d Printing
  Grondstoffen Strategie
  Deeleconomie
  Integrated Reporting
  Upcycling


  Columns
  Strategische Marketing
  Crowdfunding
  Klantgedreven Innoveren
  Partnershappen
  CSR Issues
  De Consumens
  Boeiend?


  Links
  Global Innovation Index
  Sustainable Society Index
  Gemeentelijke
    Duurzaamheids Index

  Plus interview
  Jacques Pijl
  Hester Klein Lankhorst
  Suze van der Meulen
  Roland Amoureus
  Wiebrand Kout
  Ton Van ’t Noordende
  Chris Heutink
  Tom Oostrom
  Ivo de Nooier
  Theo Voskuilen
  Merijn Everaarts
  Stientje van Veldhoven
  Taco Carlier
  Karel Luyben
  Rob van Gijzel
  Jacqueline Cramer
  Bas Ruter
  Femke Groothuis
  Felix Janszen
  Frank van Ooijen
  Herman Hoving
  Ewald Breunesse
  Ton van der Giessen
  Stef Kranendijk
  Max Remerie
  Henk de Bruin
  Hans Kwaad
  Marga Hoek
  André Veneman
  Gerald Schotman
  Marco van Gelder
  Thomas Rau
  Ton van Keken
  Sander Tideman
  Ruud Koornstra

  Volg Plusbusiness.nl


  Afmelden nieuwsbrief

   Facebook

   Twitter

   LinkedIn


  Innovatie Modellen
  Stacey Martix
  Het Ansoff model
  Concurrentiestrategieën
    van Porter

  The Lean Startup methode
  Design Thinking
  Het model van Knoster
  Innovatieradar
  Strategische innovatie
  Zes denkhoeden van De Bono
  Het Belbin model
  Het Nonaka model
  Clusterradar